17 °c

Limak o projede yer almadı

ABD’li ortağı, ABD'nin Kudüs'teki geçici elçilik binası işini alan Limak, iş bölümü yaparken bu projede yer almayacağı bilgisini iletti

Ekonomi Haberi
Limak o projede yer almadı
Limak o projede yer almadı

İsrail’le Türkiye arasında Mavi Marmara krizi sonrası gerilen ilişkiler, İsrail’in Kudüs’ü başkent olarak ilan etmeye çalışması ve Türk vatandaşlarına yönelik tutuklamalar sonrası yeniden ‘kriz’ seviyesine ulaştı.

Ancak Türkiye’de iç kamuoyuna yönelik yapılan sert açıklamalara rağmen, muhalefet sık sık İsrail’le ticari ilişkilerde herhangi bir kesinti olmadığına dikkat çekerek AK Parti hükümetine ağır eleştiriler getirmeye devam etti.

LİMAK PROJEDE GÖREV ÜSTLENMEDİ

Al Monitor’den Amberin Zaman’ın haberine göre ise dünya çapında büyük işlere imza atan Türk müteahhitlik devi Limak daha önceden kurduğu küresel bir ortaklığa rağmen bu konudaki tavrını açıkça ortaya koydu. Limak, ortağının ABD'nin Kudüs'teki geçici elçilik binasının inşası işini almasına rağmen bu projede görev almayacağı bilgisini iletti.

E-POSTA İLE ORTAYA ÇIKTI

Limak’ın bölgedeki ortağı ABD’li Desbuild şirketinin bir e-postası ile ortaya çıkan haberde; inşaat faaliyetlerinde Limak’ın olmadığına vurgu yapıldı. Yapılan iş bölümünde Limak, Beyrut Büyükelçiliği projesinde çalışırken, ABD'li ortağı Desbuild firmasının Kudüs Büyükelçiliği projesini yapacağı belirtildi.

ABD Başkanı Trump’ın açıklamaları sonrası Kudüs'teki ABD Büyükelçiliği geçtiğimiz Mayıs ayında açılmış, düzenlenen gösterilerde onlarca Filistinli şehit olmuştu.

Sıradaki Haber