17 °c

Dağı tıraşlayıp OSB kurdular

TRABZON (AA) - Sarp ve engebeli araziye sahip Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, dağ ve tepe iş makinesiyle tıraşlanarak oluşturulan alanda kurulan Şinik Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) ilk tesisi Yeni Akdağlar Gıda, törenle hizmete girdi.Yeni Akdağlar Gıda Tesisi'nin açılışında konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Şinik OSB Mütevelli Heyeti Başkanı Suat...

Ekonomi Haberi
Dağı tıraşlayıp OSB kurdular
Dağı tıraşlayıp OSB kurdular

TRABZON (AA) - Sarp ve engebeli araziye sahip Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, dağ ve tepe iş makinesiyle tıraşlanarak oluşturulan alanda kurulan Şinik Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) ilk tesisi Yeni Akdağlar Gıda, törenle hizmete girdi.

Yeni Akdağlar Gıda Tesisi'nin açılışında konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Şinik OSB Mütevelli Heyeti Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Şinik OSB'nin dağ ve tepenin iş makinesiyle tıraşlanarak kurulduğunu ifade ederek, OSB'nin ilk tesisinin hizmete girmesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Söz konusu tesis yatırımını yapan Muhittin Akdağ'ı kutladığını dile getiren Hacısalihoğlu, "Zor şartlar altında güzel bir yatırım gerçekleştiren, istihdama ve ekonomiye katkı sağlayan Akdağ'ı kutluyorum. Tesiste üretim, uluslararası standartlarda yapılıyor. Günümüzde sanayici olmak zor. Bu zor şartlarda sanayicilik yapmak kolay değil. Sanayicilik riske girmektir. Ben bu müesseseye bol kazanç diliyorum. Şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Hacısalihoğlu, TTSO'nun kentteki organize sanayi bölgelerinin yüzde 33'üne ortak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Amacımız, şehrimizde sanayinin gelişmesi doğrultusunda bu tür kuruluşları kurmak ve katkı sağlamaktır. Bu faaliyetlerimizde ticari bir amacımız yok, sadece bu tür tesislerin kurulmasına destek veriyoruz. Bu amaçla diğer organize sanayi bölgelerinde olduğu gibi Şinik OSB'ye de yüzde 33 oranında ortağız. Bu OSB zor şartlarda başladı ama sonu iyi geldi. Şu anda yaklaşık 250 dönüm kullanılabilir bir arazideyiz. Burası bize az geldiği için 250 dönüm kullanılabilir bir arazi projesi daha geliştirdik. Bu yeni bölümün çalışmaları devam ediyor. Şu anda 100'e yakın yatırımcı müracaatı var. Burada yatırım yapmaları için davet ettiğimiz iş adamlarından önce araziyi incelemelerini istiyoruz. Buradaki yatırımlara sağlanan hibe destekler için de Kırsal Kalkınma Kurumuna teşekkür ediyorum."

Trabzon'da sanayi kültürünün gelişmeye başladığını kaydeden Hacısalihoğlu, gelecekte kentte sanayinin daha iyi noktalara geleceğini vurguladı.

- "Şinik OSB, Karadeniz insanının azminin ve kararlılığının göstergesi"

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel de ilçede göreve başladığında dağların arasında yapımı süren OSB ile karşılaşınca şaşırdığını ifade ederek, "Şinik OSB bugün ilk tesisini açıyor. Karadeniz insanının azminin, kararlılığının ve cesaretinin en büyük göstergesi bu organize sanayi bölgesidir." diye konuştu.

Yaklaşık 26 milyon lira kamu kaynağı aktarılan OSB'nin yolunun da kısa sürede tamamlanacağını bildiren Şenel, şunları kaydetti:

"Trabzon marka değeri olan bir şehirdir. Tarımda, turizmde, kültürde olmak üzere çok çeşitli alanlarda markaları vardır. Gerek coğrafi yapısı gerekse konum olarak bakıldığında Şinik OSB, Türkiye'deki en önemli marka OSB'lerden biri olmaya adaydır. Tahsislerimiz 2014 yılında yapıldı ve umduğumuzdan fazla iş adamımız burada yatırım yapmak istedi. Alanımız yeterli olmadığı için sadece 31 firmamıza burada yer tahsisi yapabildik. İnşallah önümüzdeki günlerde OSB'miz 250 dönüm daha büyüyecektir. Akçaabat ilçemiz OSB ile Trabzon'da ön plana çıkacaktır. Şinik OSB Trabzon'un ve ülkenin kalkınmasında en büyük katkıyı veren bölgelerden biri olacaktır."

Konuşmaların ardından kurdele keserek tesisi açan protokoldekiler, daha sonra tesisi gezdi.

Törene, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, TTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Trabzon Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu temsilcileri ile tesis yetkilileri ve çalışanlar da katıldı.

Şinik OSB'de açılan ilk tesis olan Yeni Akdağlar Gıda Tesisi, yöreye özgü tereyağı üretimi gerçekleştirecek. İş adamı Muhittin Akdağ'ın sahibi olduğu tesiste, biri gıda mühendisi olmak üzere 22 personel çalışacak. Tesiste yılda 500 ton tereyağı üretilmesi hedefleniyor.

Sıradaki Haber