17 °c

Bedelli askerlik için 'uygun kredi' geliyor

TBB Başkanı Hüseyin Aydın, bedelli askerlik için bankacılık sektörünün uygun koşullarda kredi sağlayacağına inandığını söyledi.

Ekonomi Haberi
Bedelli askerlik için uygun kredi geliyor
Bedelli askerlik için 'uygun kredi' geliyor

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Aydın, "Bedelli askerlik uygulamasına bankacılık sektörünün uygun koşullarla destek sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Bedelli askerlik uygulamasının finansmanı açısından değerlendirmelerde bulunan Aydın, "Bedelli askerlik düzenlemesi sayesinde geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, eğitimlerini ve mesleki çalışmalarını aksatmadan ve işgücü piyasasından çekilmeden ekonomiye katma değer sağlamaya ve ailelerine destek olmaya devam edebileceklerdir. Önemli işlevi geleceğe yatırım olan bankacılık sektörünün, gençlerimizin beklentilerini karşılamak ve ekonomik faaliyetin sağlıklı olarak sürdürülmesini desteklemek amacıyla uygun koşullarda uygulamaya katkı sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Dünya'nın aktardığı habere göre Aydın, "Bankalarımız kredilendirme koşullarına ilişkin gerekli açıklamaları kamuoyuna kendileri yapacaklardır. Örneğin Ziraat Bankası olarak biz bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve yasanın çıkmasını takiben cazip koşullarla bir kredi ürününü uygulamaya alacağız" diye konuştu.

Sıradaki Haber