17 °c

Okullar 19-20 Mayıs günleri tatil olacak mı?

Resmi Tatil Günleri 2016 Listesi sizler için bu sayfada derledik. İşte Resmi tatiller 2016 hakkında tüm ayrıntılar. 19 Mayıs 2016 Perşembe günü 1 gün olacak. 19 Mayıs bilindiği üzere resmi tatillerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle 19 Mayıs Perşembe günü memurlar, kamu çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler için tatil günüdür. Her yıl 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma ...

Eğitim Haberi
Okullar 19-20 Mayıs günleri tatil olacak mı?
Okullar 19-20 Mayıs günleri tatil olacak mı?

Resmi Tatil Günleri 2016 Listesi sizler için bu sayfada derledik. İşte Resmi tatiller 2016 hakkında tüm ayrıntılar. 19 Mayıs 2016 Perşembe günü 1 gün olacak.

19 Mayıs bilindiği üzere resmi tatillerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle 19 Mayıs Perşembe günü memurlar, kamu çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler için tatil günüdür.
Her yıl 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye'nin dört bir yanında spor gösterileri ve törenlerle kutlanır. Üzerinde "Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanına" yazan ve "Sevgi Bayrağı" olarak adlandırılan dev bir bayrak Kurtuluş Yolu'ndaki Tütün İskelesi'nden karaya çıkarılarak Samsun valisine verilir. Her yıl 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye'nin dört bir yanında spor gösterileri ve törenlerle kutlanır. Üzerinde "Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanına" yazan ve "Sevgi Bayrağı" olarak adlandırılan dev bir bayrak Kurtuluş Yolu'ndaki Tütün İskelesi'nden karaya çıkarılarak Samsun valisine verilir. Daha sonra bayrak, Cumhurbaşkanına sunulmak üzere genç atletlere teslim edilir. Samsun'dan yola çıkarılarak Amasya, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale'den sonra, 19 Mayıs törenlerinde, Ankara'da Cumhurbaşkanına sunulur. Cumhuriyet'le yaşıt olan bu kutlamalar sadece Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla Ankara'da gerçekleşmekle sınırlı kalmaz, ülke genelinde stadyumlarda kutlanırdı. Ama 2012'de, Mayıs ayında havanın soğuk olacağı ve bu açıdan öğrencilere ve vatandaşlara yük olmaması gerekçesiyle başkent Ankara dışındaki illerde, stadyumlarda kutlanması Mili Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü'nce okullara gönderilen bir yazıyla engellenmiştir. Bu karar cumhuriyetçi kesimin büyük tepkisiyle karşılaşmıştır. Bu konuda Alper Ayhan tarafından bir dava açılmış ve kazanılmıştır.

Sıradaki Haber