17 °c

Öğrencilerin merakla beklediği 2016 DGS sonuçları açıklandı

Sınava giren öğrencilerin merakla beklediği 2016 DGS sonuçları açıklandı. Öğrenciler DGS sınavına 21 Ağustos 2016 tarihinde girmişlerdi. Sınav sonrası gün geçtikçe öğrencilerin meraklı bekleyişi devam etmişti. ÖSYM bu bekleyişe net bir tarihle cevap vermese de sınavın Kurban Bayramı tatili sonrasında açıklanacağının sinyallerini vermişti. DGS 2017 sınav sonuçlarını...

Eğitim Haberi
Öğrencilerin merakla beklediği 2016 DGS sonuçları açıklandı
Öğrencilerin merakla beklediği 2016 DGS sonuçları açıklandı

Sınava giren öğrencilerin merakla beklediği 2016 DGS sonuçları açıklandı. Öğrenciler DGS sınavına 21 Ağustos 2016 tarihinde girmişlerdi. Sınav sonrası gün geçtikçe öğrencilerin meraklı bekleyişi devam etmişti. ÖSYM bu bekleyişe net bir tarihle cevap vermese de sınavın Kurban Bayramı tatili sonrasında açıklanacağının sinyallerini vermişti. DGS 2017 sınav sonuçlarını '''https://sonuc.osym.gov.tr/''' adresine tıklayarak TC kimlik numaranız ve aday şifrenizle birlikte öğrenebilirsiniz.

Tercihler nasıl yapılır?

Sınava giren öğrencilerin sınav sonuçlarını öğrendikten sonra tercih işlemleri yapmaları gerekiyor. Tercih işlemlerinin ne zaman ve nasıl yapılacağını ÖSYM kendi internet sitesi olan http://www.osym.gov.tr adresinden açıklayacak.

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundanyararlanmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

Yerleştirme işlemleri nasıl olacak?

Yerleştirme işlemi, adayların 2016-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarsistemi ile otomatik olarak yapılacaktır.

Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

Sıradaki Haber