17 °c

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK sonuçları için müjdeli haber öğrenciler tarafından ilgiyle bekleniyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından öğrencilere tahsis edilecek burs sonuçları için son aşamaya gelindi. Konuyla ilgili resmi açıklama, Yurtkur İnternet sitesi üzerinden tüm öğrencilere duyuruldu.  Burs sonuçlarının açıklanmasının ardından neler yapılması gerektiğini de aktaran yetkililer...

Eğitim Haberi
KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK sonuçları için müjdeli haber öğrenciler tarafından ilgiyle bekleniyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından öğrencilere tahsis edilecek burs sonuçları için son aşamaya gelindi. Konuyla ilgili resmi açıklama, Yurtkur İnternet sitesi üzerinden tüm öğrencilere duyuruldu.  Burs sonuçlarının açıklanmasının ardından neler yapılması gerektiğini de aktaran yetkililer, öğrencilere bazı bilgiler verdi. Peki KYK sonuçları açıklandı mı?

KYK burs sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürerken Yurtkur’un resmi sitesinden açıklama geldi. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada günlerdir sorulan “KYK sonuçları ne zaman açıklanır?” sorusuna yanıt geldi. Çalışmaların devam ettiğinin, sonuçların en kısa sürede sonuçlanacağının bilgisini veren yetkililer, KYK sonuçlarının ardından yapılacakların da altını çizdi. Binlerce öğrenci, Kredi Yurtlar Kurumu’nun sayfasını sık sık ziyaret ediyor, sonuçların açıklanıp açıklanmadığını büyük bir merakla öğrenmeye çalışıyordu.

Haftalar sonra KYK sonuçlarına dair resmi bir açıklama geldi. Yurtkur’un resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, burs/kredi başvurusunda bulunan öğrencilerin değerlendirme süreci devam ettiği, en kısa sürede açıklanacak olan sonuçların Yurtkur resmi internet sitesi üzerinden ilan edileceği bilgisi verildi. Peki, KYK burs ve kredi ücretleri bu yıl ne kadar olacak? Burs ve krediler hangi bankalardan alınabilecek? Sonuçların açıklanmasının ardından yapılması gerekenler neler? İşte, tüm bu sorulara yanıtlar!

Burs ve kredi ücretleri ne kadar olacak?

KYK burs sonuçları gibi merak edilen bir konu da bu yıl burs ve kredilerin ne kadar olacağı. Geçtiğimiz yıl 320 TL olan burs ve kredilere bu yıl 80 TL zam geldi. Yani bu yıl öğrenciler, 400 TL burs alacak. Ayrıca üniversite 1’inci sınıfta okuyan öğrenciler burslarını Ocak ayında değil, Kasım ayında verilecek.

Hangi bankalardan alınacak?

Öğrenciler kyk.gov.tr adresimizdeki T.C. Ziraat Bankası linkinden KYK Kredi/Burs Ödemeleri bölümünden öğrenecekleri şubelerinden adına düzenlenmiş olan BANKKART'ını alarak burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden burs veya kredilerini alabilirler. Öğrencilere Ocak ayından başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. Günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK sonuçları gibi sonuçların ardından yapılacaklar da Yurtkur üzerinden duyurulacak. Burs ve kredi almak isteyen öğrencilerin belirlenen tarihler arasında taahhütname onlay işlemi yapması gerekiyor. Bu işlem e-devletşifreleri kullanılarak e-devleti sayfasından yapılabiliyor. Ayrıca yapılan açıklamaya göre KYK burs başvuru ve kredi sonuçları açıklandığında burs alamayan öğrenciler kredi için başvuru yapabilecekler.

İlk kez burs alacaklar

Burs ve krediler için müracaatlar, kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. İlk kez başvuruda bulunacak öğrencilerden yalnızca öncelik belgesi istenilmektedir. Verilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Burs ve kredilerde öncelik tanınan durumlar

Burs veya kredi alacakların belirlenmesi çeşitli faktörler etkili olabiliyor. Ancak bazı öğrencilere öncelik tanınabiliyor. Öncelik tanınmasını gerekli kılan durumlar;

• Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri)veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge), • Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi) • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.) • Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.) • 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge) • Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.) • Anne ve babası vefat edenler, Öğrencilerin; yukarıdaki söz konusu belgeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alarak, belirlenen süre içerisinde Kurumun "Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya /ANKARA " adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Sıradaki Haber