17 °c

KPSS ne zaman?

Yaklaşan KPSS sınavı öncesi ‘KPSS lisans ne zaman?’, ‘KPSS ortaöğretim ne zaman?’, ‘2018 KPSS ne zaman?’ ‘KPSS ücretleri ne kadar?’ ‘KPSS ücretleri nereye yatırılır?’ gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Eğitim Haberi
KPSS ne zaman?
KPSS ne zaman?

KPSS sınav tarihleri belli oldu. Memur olma hayali kuranların dört gözle beklediği sınavlara 2018 yılında da milyonlarca kişi girecek. KPSS Lisans Sınavları 28 Temmuz 2018 ve 29 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumunun tarihi ise 5 Ağustos.

LİSANS KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KPSS başvuruları ise sınava girmek isteyen adayları yakından ilgilendiren konulardan biri. KPSS başvuruları 10-21 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM takviminde KPSS sonuçlarının açıklanma tarihi ise 31 Ağustos olarak belirtilmiş durumda. 

ORTAÖĞRETİM KPSS NE ZAMAN?

Üniversite mezunu olmayanların gireceği Ortaöğretim KPSS sınavının tarihi de bir diğer merak edilen konuların başında. Ortaöğretim KPSS sınavı 7 Ekim 2018’de yapılacak. Ortaöğretim KPSS’ye girmek isteyen adaylar için başvuruları ile ilgili bilgi de yine ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan sınav takviminde yer aldı. Ortaöğretim KPSS başvuruları 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınacak. KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları ise 8 Kasım tarihinde açıklanacak. KPSS'nin sınav tarihleri ile ilgili bilgileri, ÖSYM'nin resmi internet osym.gov.tr üzerinden de takip edilebilir.  

KPSS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS ücreti şu an için resmi açıklanma olmadığı için tam olarak bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz yıl KPSS ücreti genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına girecekler için 60 liraydı. KPSS ücreti yatırırken alan sınavlarına gireceklerden her bir alan için 40 lira daha isteniyor. Fiyatlarda bu yıl bir artış yaşanmasına da yine kesin gözüyle bakılıyor.  

KPSS ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

KPSS ücretleri ÖSYM tarafından belirlenen bankalara yatırılabilir. Geçtiğimiz yıl sınava giren adaylar KPSS ücretlerini T.C. Ziraat Bankası, TEB, Kuveyt Türk, Akbank, Halk Bankası, Denizbank ve PTT şubelerinden yatırabilmişti.

Sıradaki Haber