17 °c

YGS'de öğretmen ve öğrencilere ulaşım ücretsiz

12 Mart 2017 tarihindeki YGS sınavına girecek öğrenciler ve görevli öğretmenler sınav günü saat 11.00'e kadar söz konusu belgelerini ibraz ederlerse kendilerinden yol ücreti alınmayacak.

Eğitim Haberi
YGSde öğretmen ve öğrencilere ulaşım ücretsiz
YGS'de öğretmen ve öğrencilere ulaşım ücretsiz

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), miyonlarca öğrenciyi ilgilendiren ve 12 Mart’ta yapılacak Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) için özel bir uygulamaya gidiyor.

Hizmetler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin kararı çerçevesinde sınav saatlerinde ücretsiz olacak. Saat 10:00'da başlayacak sınav öncesi ve sonrasında  toplam 118 hatta 146 ek araç hizmet verecek.

Öğrenci ve öğretmenlere daha büyük kolaylık olması ve trafikte sıkışmaların olmaması amacıyla uygulama çerçevesinde sefer sayısı 886’ya çıkarılacak. Ücretsiz uygulamadan faydalanmak isteyen öğrenci ve görevli öğretmenlerin sınav giriş belgelerini ibraz etmeleri yeterli olacak.

İETT otobüsleri, metrobüs araçları, tünel, nostaljik tramvay, Şehir Hatları vapurları, tramvay, hafif tramvay, metro ve füniküler araçlarını ücretsiz olarak kullanmak mümkün..

Sıradaki Haber