17 °c

Zarrab'tan asla rüşvet almadım

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD'de çıktığı duruşmada, Reza Zarrab'tan asla rüşvet almadığını söyledi.

Güncel Haberi
Zarrabtan asla rüşvet almadım
Zarrab'tan asla rüşvet almadım

Reza Zarrab'ın kendisine rüşvet verdiğini iddia ettiği  eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla dün tanık sandaylesine oturdu. Atilla, Zarrab'ın kendisi için yaptığı tüm suçlamaları reddetti. Atilla, Zarrab'tan hiçbir zaman rüşvet istemediğini ve almadığın dile getirdi.

Kendi isteğiyle koltuğa oturdu

BBC Türkçe'nin haberine göre; ABD'de görülen İran'a yaptırımların delinmesiyle ilgili davanın tek sanığı eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla kendi isteğiyle tanık sandalyesine geçip ifade verdi. Avukatı Cathy Fleming'in sorularını yanıtlayan Mehmet Hakan Atilla, "Reza Zarrab'ın aksine FBI'a yalan söylemedim" dedi.

Asla Zarrab'tan rüşvet almadım

Atilla ayrıca "Zarrab'dan asla rüşvet istemediğini ve almadığını" söyledi. Zarrab gibi "İran'a ABD yaptırımlarını delmek" ile suçlanan Atilla, hakkındaki iddiaları yalanladı. 27 Mart 2017'de New York'taki John F. Kennedy Havaalanı'nda FBI ajanları tarafından tutuklanan Atilla, o günden bu yana oğlu ve eşiyle sadece bir kez görüştüğünü belirtti.

İşte hakimle arasındaki dialog

Başından beri davayı izleyen gazeteci Adam Klasfeld'in aktardığına göre avukat Fleming ile Atilla arasında şu diyalog yaşandı:

Avukat: Reza Zarrab'dan rüşvet aldınız mı?

Atilla: Hayır.

Avukat: Hiç rüşvet istediniz mi?

Atilla: Asla.

50 yıla kadar hapsi isteniyor

Yargıç Berman, Mehmet Hakan Atilla'nın avukatlarının beraat talebi konusundaki kararını ertelerken, savcılık makamına da talebe yanıt için Pazar günü TSİ 01:00'e dek süre verdi.Hakkındaki suçlamaları reddeden Atilla, kefaletle serbest bırakılmasını talep etmiş ancak mahkeme talebi reddetmişti. New York Güney Bölgesi Başsavcılığı Mehmet Hakan Atilla için 50 yıla kadar hapis ve 2 milyon dolar para cezası istiyor.

Sıradaki Haber