17 °c

Şoke eden görüntü! Rus gemisi İngiltere sularında

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson'un açıklamasına göre, Rus gemisinin İngiliz kara sularına girerek ve çok yakından geçerek tacizde bulundu.

Dünya Haberi
Şoke eden görüntü! Rus gemisi İngiltere sularında
Şoke eden görüntü! Rus gemisi İngiltere sularında

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile basın toplantısında espriyle karışık olan sert atışmaları sonrası. İngiltere ve Rusya arasında daha büyük boyutlu bir kriz kendini göstereceğe benziyor. İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson'un açıklamasına göre, Rus gemisinin İngiliz kara sularına girerek ya da çok yakından geçerek tacizde bulundu. Williamson, "Sularımızı savunmak konusunda tereddüt etmeyeceğim ve saldırganlığın herhangi bir şekline tahamül göstermeyeceğim" açıklamasında ifadelerini kullandu. Dün Admiral Gorshkov isimli Rus gemisiyle İngiliz gemisinin karşı karşıya geldiğini gösteren kareler ise endişe uyandırdı.

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, "İngiltere, halkımızı, ulusal çıkarlarımızı ve ülkemizi savunma konusuna gelince asla baskı altına alınamaz" ifadesini kullandı.

İngiliz denizcilik kaynakları, bölgeye gelen Rus gemilerinin Rusya'nın NATO ile yaşadığı gerilim döneminde saldırgan bir tutum sergilediğini ve provakatif olduğunu savunuyor.

İngiliz sularında bulunan Admiral Gorshkov isimli gemiye HMS St Albans isimli geminin eşlik etmesi ve iki geminin oldukça yakın olması endişelere yol açtı.

Sıradaki Haber