17 °c

Sokakta kadınlara laf atan, ıslık çalan yandı!

Fransa'da sokakta kadınlara laf atanlara karşı caydırıcı cezaların gelmesi gündemde. Cumhurbaşkanı Macron, kadınların sözlü tacize uğramasının kabul edilemez bir durum olduğunu dile getirdi.

Dünya Haberi
Sokakta kadınlara laf atan, ıslık çalan yandı!
Sokakta kadınlara laf atan, ıslık çalan yandı!

Kadınların en büyük sorunlarından biri olan sözlü tacize sonunda yaptırım geliyor. Bu anlamdaki ilk adımın atıldığı ülke ise Fransa. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, cinsiyetçi hakaret ve sözlü tacizde bulunan insanlara karşı yasal yaptırımda bulunulacağını açıkladı.

Paris'te, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın kadınların "korku içinde yaşadıkları" ve "sözlü tacize maruz kaldıkları" bir ülke olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Macron konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

"Birçok kadın cinsiyetçi tacize maruz kaldıkları ilk yerin sokaklar olduğunu söylüyor. Bundan sonra Fransa'da cinsiyetçi hakaret ve sözlü tacizde bulunan saldırganlar yasa tarafından yargılanacak ve bu kişilere caydırıcı cezalar verilecek. Birçok saldırgan şu zamana kadar kadınlara sözlü hakarette ıslık çalarak yaklaştı ve insanlar bu duruma ilgisiz kaldı. Bu durum kabul edilemez. Kadınlar halka açık alanlarda kendilerini güvende hissetmeli. Bu durum polisin önceliklerinden biri olmalı."

Sıradaki Haber