17 °c

Fransızlar kampanya başlattı: Yardım et Erdoğan!

Arakan bölgesinde yaşayan Rohingya Müslümanlar için sosyal medyada kampanya başlatan "Love Army" grubuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cevap geldi.

Dünya Haberi
Fransızlar kampanya başlattı: Yardım et Erdoğan!
Fransızlar kampanya başlattı: Yardım et Erdoğan!

Arakan'da zor durumda olan Müslümanlar için sosyal medyada kampanya başlatan Fransız "Love Army" grubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Erdoğan'dan duruma kayıtsız kalmadı ve cevap verdi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, daha önce Somali'ye de yardım hareketi başlatan Fransız "Love Army" grubu, bu defa da Arakanlılar için harekete geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Sosyal medyada başlatılan kampanyaya katılım büyüyor. Binlerce insan Arakanlı Müslüman kardeşlerine yardım yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteklerini bekliyor.

TOP TREND OLDU

Sosyal medyada başlatılan kampanyada dünyanın dört bir tarafından binlerce duyarlı insan Arakanlı Müslümanlara yardım edilmesi amacıyla #ErdoganHelpRohingya hashtagi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'da çağrıda bulundu. hashtag kısa sürede top trend oldu

ÜNLÜ İSİMLER DE DESTEK VERİYOR

Transformers, Ayı Kardeş, Asteriks ve Oburiks, Zor Görev gibi filmlerin yıldızı 39 yaşındaki oyuncu Omar Sy'de kampanyaya destek veren isimlerden biri. Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Omar Sy, ayrıca birçok tweeti de RT ederek takipçileriyle paylaşıyor. Omar Sy'nin 2 milyon 750 bin takipçisi var.

ERDOĞAN KAYITSIZ KALMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden yapılan çağrıya kayıtsız kalmadı ve resmi hesabı üzerinden cevap verdi. Erdoğan attığı tweette " Her nerede olursa olsun insanların ihtiyaçları için yapılan yardım isteklerini geri çevirmeyiz. Yardım kuruluşlarımız AFAD, TİKA ve Kızılay aracılığıyla ve Türk Hava Yolları'nın yardımıyla #LoveArmyforRohingya'yi destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber