17 °c

Erdoğan’ın aleyhine konuşmamı istediler! Beni tehdit ettiler!

Filistin için 25 yıldır konserler veren Fransız piyanist Stephane Blet, Zeytin Dalı Harekatı’ndaki askerler için takipçilerinden dua istedi. Sosyal medyadan sık sık Türkiye’yle alakalı paylaşımlar yapan Blet, Mehmetçiğe destek için konser de planlıyor.

Güncel Haberi
 Erdoğan’ın aleyhine konuşmamı istediler! Beni tehdit ettiler!
Erdoğan’ın aleyhine konuşmamı istediler! Beni tehdit ettiler!

Afrin operasyonunu destekleyen ve Türkiye’nin haklı olduğunu her ortamda dile getiren ünlü Fransız piyanist ve besteci Stephane Blet, Mehmetçik için de bir konser vermeyi düşünüyor. Sosyal medya hesaplarından sık sık Türkiye’yle alakalı paylaşımlar yapan Blet, Afrin Operasyonu’ndaki askerler için takipçilerinden dua istiyor. Osmanlı hayranı usta piyanistin yüzük ve anahtarlığında Osmanlı’ya ait simgeleri taşıması da bu sevgisini yansıtıyor.

TÜRKİYE SEVGİSİNE AMBARGO

İlk defa 1992 yılında bir konser için Türkiye’ye gelen Fransız piyanist Stephane Blet, Türkiye’yi ve Erdoğan’ı çok sevdiğini, bunun için de son zamanlarda ambargoya uğradığını söyledi. Birkaç ay önce Türkiye’ye yerleşen Stephan Blet, “Türkiye’ye konser vermeye geldiğimde, Erdoğan’ın aleyhine konuşmamı, onun bir faşist olduğunu söylediler. Beni karıştırmayın dediğimde, Erdoğan’ın aleyhine bir şey söylememem durumunda konserlerimi iptal etmekle tehdit ettiler. Her şeyi politikleştirdikleri için onlarla çalışmıyorum artık” dedi. Bir ay önce Sivas’ta Filistinliler için bir konser veren piyanistin Filistin adlı bir eseri de var. Bu eserinden dolayı birçok kez konserleri iptal edilen Blet, hakkında antisemitist olduğu iddia edilerek dava açıldığını ifade etti. Blet, Filistin meselesinin politik değil, insanlık meselesi olduğunun da altını çizdi.

Sıradaki Haber