17 °c

ABD'de federal hükümet resmi olarak kapandı

ABD'de federal hükümet, geçici bütçe tasarısının Senato'dan geçememesi nedeniyle Trump'ın başkanlığının birinci yıl dönümünde resmi olarak kapandı. Bütçe krizi milyonlarca kamu çalışanının ücret almadan çalışmasına neden olacak.

Dünya Haberi
ABDde federal hükümet resmi olarak kapandı
ABD'de federal hükümet resmi olarak kapandı

ABD hükümeti, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bütçe konusunda anlaşamadıkları için Donald Trump’ın başkanlığının ilk yıl dönümünde resmi olarak kapandı.

ABD'nin Doğu Yakası yerel saati ile gece yarısına kadar Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti bütçe konusunda yeni bir plan üzerinde anlaşmaya varamadıkları için ülkede 'hükümet krizi' ortaya çıktı ve hükümet çalışmalarını askıya aldı. Buna göre, ABD'de, kriz çözülünceye kadar zorunlu olmayan tüm federal hizmetleri durdurulacak.

Müzakarelerin tıkanmasına, ABD’ye çocuk yaşta gelen göçmenlerin korunmasını sağlayan DACA isimli programa ilişkin anlaşmazlığın neden olduğu belirtiliyor.

ABD Temsilciler Meclisi, 2018 mali yılının dördüncü geçici bütçe tasarısını dün gece 197'ye karşı 230 oyla kabul etmişti ancak tasarının Kongrenin diğer kanadı senatodan geçmesi için Demokratların desteği gerekiyordu.

Sıradaki Haber